Ärtskär Runt 2019

Riktigt Fint Dag för Seglingen!

19 deltagare startade och gjorde upp kappseglingen Ärtskär Runt, en av fyra deltävlingen i Liros Mälaren SRS Cup.

10 båtklubbar var representerade.

Vinden var stabilt 4-5 m/s syd – sydväst och solen sken. Båtarna startade i 2 grupper – utan tjuvstart!

Först över mållinjen var Michael Bergsten, i en Elan 340, seglad tid 02:46:48. Ärtskär runt är en handikappssegling och vinnarna när man räknat om enligt SRS blev :

1aChristofer Clevhammar Stockholms SegelklubbMälar 22
2aJan CarlssonÅlstens Båtsällskap
3aErik HaglandKBSH-båt

KBS seglarna försvarade också Ärtbössan efter att förra året ha återfört den från Görvälns segelsällskap. Ärtbössan är ett gammalt klassiskt vandringspris som förvaltas av den klubb som har bästa laget på kappseglingen Ärtskär Runt och den har varit i både Görvälns och KBS förvar.

Liros Mälarens SRS Cup är också en lagtävling mellan deltagande klubbar. Före året visade KBS framfötterna.

Seglingschefen Olof från KBS, och vinnaren Christofer från Stockholms Segelklubb

Många var det som kom in till KBS för att njuta av grillade hamburgare och prisutdelningen. Våra stora sponsor Hjertmans och Liros hade totalt fyra present kort få utlottningen av 1000 – 5000 kr.
Vi också hade små lottpriser som kepsar, t-shirts och segelband från Pelle P, Benns och Gransegel för alla deltagande, – tack Anders Bergström för att ha ordnat det!

Stort Tack till Anna Ryrfeldt och Karin Mellström som gjorde ett utmärkt insats för att köpa mat och dryck, samt fixa maten i lagom tid till efter seglingen.

Nästa och sista deltävlingen i Liros Mälaren SRS Cup, Fantholmsregattan, gå den 21 September. http://fantholmsregattan.ekerobk.se