Ärtskär Runt 2018

ÄRTBÖSSAN ÄR HEMMA IGEN

KBSseglarna har fått jobba i några år för återfå Ärtbössan från Görvälns segelsällskap men nu gick det. För dom som inte känner till det är Ärtbössan ett gammalt klassiskt vandringspris som skall förvaltas av den klubb som har bästa laget på kappseglingen Ärtskär Runt. Priset skänktes för länge sedan av Peter Mayer och har sedan varit i både Görvälns och KBS förvar, på senare år mest hos Görväln, men nu minsann är den hos oss igen och ordförande Olof Granander ser inte direkt missnöjd ut med resultatet.

26 deltagare på start gjorde sedan upp i två klasser, SRS och SRS shorthanded (liten besättning). Det var ungefär lika många i varje klass och så här såg de bästa seglarna ut.

Vinnarna i SRS standard

Jan Björnsjö1aEkerö BKJ70
Erik Hagland 2aKBSH-båt
Tony Svensson3aEkerö BKJ70

Vinnarna i SRS standard

Martin Westergren1aGörta SSScanper 22
Michael Bergsten2aKBSElan 340
Erik Mellström3aKBSSoling

Ärtskär Runt ingår i Mälaren SRScup som också är en lagtävling mellan deltagande klubbar. Jungfrusundsregattan gick i juni i Ekerö Båtklubbs regi. Där visade KBS framfötterna. Nu gick det bra för klubben även på Ärtskär Runt. Håll ut nu seglarvänner för nu gäller det.

Många var det som kom in till KBS för att njuta av Jolles proffsiga arrangemang och en grillade hamburgare. Det skall löna sig att segla. Kanske för dagen mest för vinnaren av presentkortet på 5000:- från Hjertmans. Har man båt är det lätt att hitta något användbart där.