Ärtskär runt 2015

Vinden var svag men det hindrade inte Görvälns Segelsällskap

Så har vi fått igång den gamla fina seglingen Ärtskär Runt efter att den legat i malpåse i ca 10 år. 20 deltagare anmälde sig och 19 kom till start. Riktigt roligt för oss som jobbat med detta och dessutom en av årets finaste sommardagar. Det var också en av de få dagarna denna sommar när det knappast blåste något alls. Det blev en riktig prövande övning i lättvindssegling. Ingemar Jerling från Görvälns segelsällskap var den som visade sig vara klart bäst i den grenen.

Det gick inte fort men vi hade i alla fall fint väder. (Bild: Leo Börjesson)

Ärtskär Runt har dessutom ett fint vandringspris, Ärtbössan, som tilldelas den klubb som har de tre bästa deltagarna. Även Ärtbössan gick till Görvälns Segelsällskap som knep 1:a, 3:e och 5:e platsen. Tätt följd av KBS får vi väl ändå säga som blev 2:a, 4:a och 6:a. Inte illa, det manar till revanch nästa år.

Ärtbössan är ett vandingspris med en lång historia. Det heter egentligen S/Y Petras Vandringspris och har skänkts av Peter Mayer som saknades på banan. Peter om så plötsligt och tragiskt gick bort. Vi är flera som mött Peter så många gånger i både detta och andra sammanhang och det känns bra att hans vandringspris lever vidare.

Utan funktionärer, ingen kappsegling. KBS Jollesektion höll i hea seglingen, ”ända in i kaklet” är en bra liknelse. Efter att ha leget ute på banan till sista båt drev i mål någon gång vid 19-tiden, serverades fenomenalt välgrillade hamburgare i samband med prisutdelning. Resultatet satt ”på väggen” redan när vi knytit fast våra båtar i bryggan. Tack Olof och jollegänget. Detta gör vi gärna om nästa år.

Rita Annell
Seglingsansvarig KBS

resultat_artskar_2015